Tuesday, April 20, 2010

|HIDUP|


Salam semua...moga sihat dan ceria-ceria selalu..
Kalau ada masalah, senyum dan cari penyelasaian yang terbaik.
Jangan buat sesuatu dari luar batasan hidup kita.

Pernah x kita dengar orang selalu membebel
"S#$l tul r,sbb die aq jadi camni...aq rasa bek die g MATI agy bgus.."
mesti ade punya r...silap2 kita sendri pernah cakap bende tu..

Kenapa A.M.M tanya sal mnde tu??
Sebab apa?
Mestilah bersebab.dan A.M.M rasa orang yang Bijak tentu tahu kenapa..

hmm...Manusia kadang2 lupa..hidup ni kene ade jati diri..diri sendiri sebenarnya menentukan arah mana yang kite nak tuju..arah berjaya atau sebaliknya...Orang lain? mungkin sedikit sahaja percentage yang mempengaruhi benda tu..

Cuba tengok,budak2 yang banyak xde jati diri,keutuhan hati !!
senang je terpengaruh pada bende2 yang negative..mcm2 r...rogol ke,etc..

so..
dalam hidup..diri sendiri yang membawa kite ke arah mana2..
walaupun anda dari background orang2 yang alim,tapi kalau diri sendiri yang suka ke arah sebaliknya,maka sebaliknya la yang jadi...

HIDUP NI KEJAP JE,NE TAW,TUP-TUP KITA MENINGGAL
BILA MASA JE,TIME ENJOY KE,TIME IBADAT
DUN WASTE OUR LIFETIME WITH DA STUPID THING


JADI
"Fikir untuk kebaikan,Fikir melawan keburukan"

Adios...

6 comments:

sugar2 kapas strawberry on April 20, 2010 at 4:18 PM said...

hoho..sy pon pnh mbebel..tp xdela smpai ckp org tu mati..hihi
sy mbebel bila time marah je.. ;)

AkUmUsIkMaLAyA on April 20, 2010 at 4:20 PM said...

huhu...
haaa...nsib bek xckp camtu..
doa yg xbek,xelok..
huhuhu

Anonymous said...

terbaek~!!

whose_na on April 22, 2010 at 9:44 AM said...

btul tu....hidup ni perlu dihargai. kne sentiasa positive thinking x kire ape pun. kne sentiasa bersemangat untuk teruskn hidup. nice post.

Kojack de Alloohaa on April 22, 2010 at 12:34 PM said...

ada2..ak pnah dgr hg ckp cmtu..mmg ada..byk kali plak tu ash..

hmmm..btoi la..mmg ada hg ckp cmtu..hahhahah

AkUmUsIkMaLAyA on April 22, 2010 at 12:44 PM said...

cik xbernama: haha..hidup tuk jd yg terbaik

husna: huhu..think positive,tpi mnde yg ok2 jela..lau sume nak think positive..polis xkeje la...huhu


kojek: syhhh..kantoi la...siot..hoohoho

Related Posts with Thumbnails
 

MANUSKRIP VITA Copyright © 2008 Black Brown Pop Template by Ipiet's Blogger Template